Grzesiu, wszystkiego najlepszego!!!
Regulacja wysokości reflektorów
Zwiń
X
-
U mnie w reflektorze wytarł się taki jakby potencjometr (jak dobrze pamietam w małym czarnym pudełku), który określa w którym położeniu jest aktualnie ruchoma część reflektora i prawie cały czas chodził silniczek-próbował ustawić reflektor) .
Rozebrałem go i trochę skrzywiłem metalowe nóżki potencjometru aby chodziły w innym miejscu i wszystko wróciło do normy.
Najpierw więc sprawdź czy po próbie przestawienia dochodzi głos silniczka z tego reflektora.Była O1, AGR -oszczędne cudo
Jest O2, BKD -porywisty rumak
Komentarz
-
-
Re: Regulacja wysokości reflektorów
Dzisiaj odkryłem to samo. Octavia z 2001 roku. Tylko u mnie coś wybuchło na płytce sterującej silniczkiem. Może ktoś wie co to za część i czy można to dokupić, ewentualnie jakiś zamiennik? Czy trzeba będzie wymienić cały mechanizm sterowania wysokością reflektora?
A tak to wygląda:
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Witam,
Spędziłem na poszukiwaniu w Internecie tego elementu sporo czasu. Niestey z wynikiem negatywnym
Zadałem zapytanie do producenta National Semiconductor czy istnieje jakiś zamiennik, czy jest jeszcze prdukowany, niestety otrzymałem odpowiedź negatywną.
Element nie jest produkowany i co ciekawe brak jest zamiennika.
Na forum elektroda.pl możesz znaleźć wątki dotyczące tego scalaka min.:
Może ktoś z posiadaczy O2 sprawdziłby jaki układ scalny występuje w siłowniczkach reflektorów. Może porównanie schematów obu układów pozwoliłoby reaktywować uszkodzone siłowniczki.
Pozdrawiam,
RobertPozdrawiam, Robert
Komentarz
-
-
Z Twojego postu wynika, że nie ma żadnych nadziei na ożywienie tego spalonego układu i lepiej od razu poszukać całego silniczka. Tu pytanie. Czy kupić używany (może też szybko się popsuje) czy kupić nowy. Ceny jeszcze nie znam. Ale podejrzewam, że mnie powali. :PAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Komentarz